031 316 392 info@pddravograd.com

Pohod članov PD-DU Dravograd

Minina planina - Vidovnik 1508m

Ob 7. uri smo se zbrali pri oglasni deski PD Dravograd, 13. pohodnikov. S kombijem in osebnim avtom smo se odpeljali v smeri Velenja skozi Mozirje, vas Bočna, mimo kmeta Sanprimožnik do usranega klanca kjer smo parkirali. Naprej smo se podali peš za dom na Menini planini, pot je bila markirana 1,5 ure hoje. Pot nas je vodila skozi gozd, višje smo prispeli na travnata pobočja. Pobočje je bilo delno zasneženo z novo zapadlim snegom. Na kopnicah so se razcvetali telohi in vijoličasti žafran. Ob 10 uri smo prispeli do koče, si privoščili počitek in okrepčilo, vreme je bilo lepo, greli nas so sončni žarki. Pot smo nadaljevali na najvišji vrh Vidovnik 1508m. Po pol ure hoje smo dospeli do vrha. Z vrha je bil lep razgled na Kamniško Savinske Alpe, Raduho, Peco, Olševo itd.

Pot smo nadaljevali v smeri Bibe planine in se po krožni poti vrnili do koče. Sprehodili smo se do kapelice Marije snežne, vse naokrog so se bohotili vijoličasti žafrani. V koči smo bili postreženi z goležem, ki sta ga pripravila prijatelja Milka in Marko člana PD Gornji Grad. Zadovoljni smo se vračali po poti do avtomobilov.

Ob povratku smo se ustavile v Šmartnem ob Dreti, da smo si pogasili žejo. V Dravograd smo prispeli. Ob 16,45 uri. Doživeli smo lep pohod v lepem vremenu in spoznali novo planino, saj jo je večina obiskala prvič.

Zapisal: Jože Kladnik