02 872 01 03 info@pddravograd.com

PLANINSKI TABOR NA KOŠENJAKU

22. in 23. marca 2019, se je 17 mladih planincev iz OŠ Dravograd in OŠ Šentjanž udeležilo planinskega tabora na Košenjaku. Vodja tabora je bil Jožek Hartman, pomagali pa smo vodniki Zoran Rožič, Mateja Petek, Zdenka Krajnik in mentorici Franja Šmon Drevenšek in Nataša Kovše.

S kombijem smo se odpeljali do Ojstrice, kjer nas je že čakal planinski vodnik in varuh gorske narave g. Janez. Pot smo nadaljevali peš do koče, kjer nas je podučil o varstvu narave.

Na koči smo se namestili in pripravili ležišča, zunaj pa sta nas že čakala vojaka g. Zdenko in g. Jože. Pokazala sta nam pripomočke za preživetje, bivak in nam prikazala, kako se zakuri ogenj. Po večerji smo si na tem ognju spekli tudi hrenovke in opazovali zvezde.

V koči smo imeli spoznavni večer in Pokaži, kaj znaš. Pred spanjem smo si pripovedovali zanimive zgodbe in pravljice, ki so nas počasi uspavale.

Zjutraj smo zgodaj vstali. Po zajtrku smo se odpravili na daljši pohod na Košenjak. Hodili smo po snegu in se na vrhu razveselili čudovitega razgleda na okoliške vrhove. Po vrnitvi nas je pred kočo pričakal predsednik planinskega društva Dravograd Marjan Epšek in vsakemu posebej čestital za prehojeno pot.

Po kosilu smo pospravili svoje stvari in na igrišču počakali svoje starše. Slovo je bilo težko, saj smo med obema šolama stkali lepe prijateljske vezi.

 

Mentorici in planinski vodnici Mateja Petek in Zdenka Krajnik